Një letër nga një mik

Eugene Gourevitch

Nga Eugene Gourevitch

Imagjinoni, nëse do, duke u dënuar për të kaluar një dekadë në burg pa u dënuar për një “krim”.

Asnjë mashtrim, asnjë krim, dhe as edhe një kundërvajtje (si shumëllojshmëria juaj kopsht BDI rap).

Figuroni këtë dënim drakonian të imponuar mbi ju, jo nga një “juri e kolegëve tuaj”, por nga një gjyqtar federal i vdekshëm dhe i gabueshëm.

Pyesni se çfarë do të ishte si të mohohet në mënyrë të theksuar dhe cinike çdo mundësi për të mbrojtur veten kundër qesharake “akuza” rrafshuar kundër jush, jo nga ndonjë agjenci të zbatimit të ligjit, dhe jo nga ndonjë “ankesë” të paraqitur kundër jush nga ndonjë “palë e dëmtuar”, por nga ONE praktikisht i plotfuqishëm dhe i vogël gjyqtari hakmarrës federal.

Të ndalohet aq shumë sa të shprehen frazat “amendamenti i parë” dhe “liria e fjalës” në sallën e gjyqit, sikur këto të ishin fyerje personale ndaj gjyqtarit sesa të drejtat themelore që i jepen çdo qytetari të këtij vendi kundrejt dokumentit të tij themelues të respektuar dhe të nderuar.

Vendoseni veten në këpucët e një personi krejtësisht të pafajshëm pasi ai është i pranguar dhe i pranguar, me kusht të mohuar, dhe hedhur në MCC (Metropolitan Correctional Center) Chicago, një nga burgjet më të vështira të Amerikës, për të mbrojtur veten në mesin e “kriminelëve të vërtetë”: vrasës të dënuar; grabitës të armatosur të bankave; trafikuesit e qenieve njerëzore; Kingpins drogës; hitmen mafia; anëtarët dhunshme dhe të pamëshirshme bandës; dhe pedofilët. Duke pasur “mirësjellje” për t’u ofruar izolim të vetmuar të zgjeruar për ju nga burgosuesit tuaj “për mbrojtjen tuaj” (natyrisht), ndërsa ju ngul sytë poshtë perspektivën e dhjetë viteve të tjera në sistemin federal të burgosjes.

Mjerisht, sa më sipër nuk është një ngacmues për një thriller imagjinar Grisham-style. Kjo është një histori e vërtetë që shpaloset tani në Amerikën e shekullit 21, toka e të lirë dhe shtëpia e trimave, “qyteti i ndritshëm mbi një kodër”.

Kevin Trudeau është një nga autorët më pjellor dhe popullor #1 NY Times bestselling në botë dhe mikpritësit e radios. Më e rëndësishmja (për mua), ai, gjatë 30 muajve të fundit, është bërë një nga miqtë e mi më të afërt. Kevin aktualisht është burgosur për shkak se ai është dënuar me afatin më të gjatë të burgut të imponuar ndonjëherë në HISTORI për “përçmimin e gjykatës”. 10 vjet. 120 muaj. 4,380 ditë.

Mendoni për këtë. Përbuzja e Gjykatës nuk është krim. Kjo nuk është as një kundërvajtje. Kjo nuk është edhe në thelb një “krim”…

Shumica e njerëzve mbahen në përbuzje për mbërritjen vonë në një seancë dëgjimore ose duke folur mut me një gjyqtar. Shumica e njerëzve mund të paguajnë një gjobë $500 -ose- për shfaqje jashtëzakonisht të shquar të mosrespektimit – kaloni 30 ditë pas hekurave në burg të qarkut.

Por me mend se çfarë ndodh në qoftë se ju me të vërtetë, me të vërtetë, me të vërtetë pshurr off një gjyqtar federal?

Nëse ju guxojnë për të kryer një akt si unconscionable si Kevin, i cili guxoi për të shkuar në TV dhe të ushtrojë të drejtën e tij për të folur të lirë duke promovuar një libër që grupe të caktuara të fuqishme lobi nuk e gjetën aq ndriçues sa miliona lexues që e kanë blerë atë dhe e donte atë?

Në këtë rast, gjyqtari ka diskrecionin e vetëm dhe personal të mbylljes për një kohë sa i pëlqen. Nuk ka kufizime. Nuk ka kontrolle. Ju mund edhe të dënohet me burg të përjetshëm!

Pse qeveria shkoi pas Kevin në vendin e parë?

Gjatë gjithë karrierës së tij 30-vjeçare, Kevin ka ruffled shumë pupla, me fjalët e tij, “ekspozuar korporatave dhe korrupsionit të qeverisë. duke përfshirë rreziqet, Addictiveness dhe joefektivitetin e shumë barnave recetë”.

Unë kam pasur një numër shansesh në vitet që kemi kaluar këtu së bashku për të dëgjuar mendimet e Kevin mbi qeverinë, Amerikën e korporatave, përfshirë Big Pharma, dhe shumë subjekte të tjera.

Kevin ka shkolluar mua në shumë çështje. Mbetem skeptik për disa gjëra që ai thotë dhe nuk pajtohem me disa nga pikëpamjet e tij. Por unë gjithashtu ndodh që të besoj se bota ka nevojë për provokatorë si Kevin.

Megjithatë, asnjë nga këto me të vërtetë nuk ka rëndësi.

Çështja e vërtetë këtu nuk ka të bëjë me vlerën e librave të Kevinit, nëse jeni dakord ose nuk pajtoheni me mendimet e tij, ose nëse ajo që thotë Kevin është e vërtetë dhe e saktë. Çështja nuk është as për dënimin qesharak 10 vjeçar burg.

Për mua, historia e Kevin është në fakt një mundësi e përkryer për të reflektuar mbi arsyet që nëna ime u largua nga Bashkimi Sovjetik. Për liritë e zhdukur që shumë njerëz në SHBA marrin si të mirëpritur, por janë edhe në këtë ditë dhe moshë, ende subjekt i jetës dhe vdekjes së përditshme lufton në shumë pjesë të botës.

Historia e Kevin-it ka të bëjë me të drejtën e lirisë së fjalës.

Aftësia për të shprehur mendimin tuaj personal, pa marrë parasysh sa i papërshtatshëm ose ndezës për fuqitë që janë. Nuk duhet të shqetësohen për dënim arbitrar nga biznesi i madh dhe qeveria. Pritshmëria e një sistemi gjyqësor të drejtë dhe të balancuar. 

Me fjalë të tjera- E DREJTA PËR TË JETUAR DHE PËR TË SHPREHUR VETEN PA FRIKË NGA TIRANI.

Ne duhet të ngrihemi për të drejtën e çdo personi për të shprehur pikëpamjet e tij pa pasur nevojë të mendojmë për ndëshkimin nga biznesi i madh, qeveria jonë dhe gjyqtarët.Pavarësisht nëse i konsiderojmë librat e një personi si ungjillin e Perëndisë, “fakte alternative”, apo edhe gënjeshtra të drejta, asnjë autor nuk duhet të ketë kurrë ndonjë rezervë rreth botimit dhe promovimit të veprës së tij në çfarëdo mënyre që ai zgjedh. (Kjo sigurisht nuk vlen për kategoritë që duhet të kontrollohen në çdo shoqëri të civilizuar, siç është pornografia e fëmijëve.)

Është e vështirë të imagjinohet se sistemi amerikan i drejtësisë është bërë aq represiv sa “censura” famëkeq sovjetike, por është edhe më e vështirë të injorohen provat që janë para nesh.

Ju lutem merrni një moment për të edukuar veten në lidhje me travails Kevin, sepse ajo që po ndodh me të, ndikon në JU.

Nëse “ata” mund ta bëjnë këtë për Kevin, kush do të jetë tjetër?

Shkoni te Kevintrudeau.com tani dhe merrni historinë. Ju do të gjeni faktet përkatëse në lidhje me turpshme shtrigë-gjueti që qeveria amerikane ka vënë kundër Kevin.

Kevin po lobon aktivisht Presidentin Trump — i vetmi person i mbetur i cili ka fuqinë për të “drejtë këtë gabim të tmerrshëm” duke falur Kevin, ose të paktën udhëtojnë (zvogëlojnë) dënimin e egër të Kevinit dhe e kanë atë të liruar (ai ka shërbyer tashmë mbi 6 vjet).

Unë shpresoj se ju do të bashkoheni me mua dhe mijëra të tjerë në mbështetjen e kësaj lufte shumë të rëndësishme për lirinë e Kevin dhe, përveç kësaj, vetë tonën.

Kjo ka të bëjë me Fjalën e Lirë dhe censurën e qeverisë.

Kjo ka të bëjë me ndalimin e tejkalimit të qeverisë dhe abuzimit të pushtetit.

Kjo ka të bëjë me ndalimin e gjyqtarëve nga injorimi i ligjit, dhe marrja e vendimeve bazuar në besimet e tyre personale dhe politike.

Kjo ka të bëjë me korporatat dhe interesat e veçanta që kontrollojnë politikanët dhe gjyqtarët.

Shko te Kevintrudeau.com. Dërgo Presidentit një cicërimë. Postoni atij një letër. Posto diçka në faqen e tij në Facebook. Dhe bëni këtë shpesh! 

Më e rëndësishmja, përhapjen e fjalës. Ndjehuni të lirë ta përcillni këtë letër ose të shkruani tuajin.

Unë nuk dua ta bëj këtë letër shumë personale, por Kevin ka qenë aq i mirë një mik për mua si dikush ndoshta mund të dëshirojë, qoftë në burg apo në rrugë… Nuk ka vend që ndonjëherë mund të njihni një person si dhe ju jetoni pranë tyre 24-orë në ditë, shtatë ditë në javë për gati tre vjet në lagjet e ngushta. Ju as nuk e shpenzoni kaq shumë kohë me bashkëshortin ose fëmijët tuaj. 

Kevin është me të vërtetë një nga njerëzit më të nderuar që kam takuar ndonjëherë dhe jam krenar të njoh një person të cilësisë së mirë të tillë të rrallë.  Ata thjesht nuk i bëjnë ‘em si kjo më. 🙂

Gjithashtu e admiroj fortësinë e tij dhe gëzimin e vazhdueshëm dhe ndjenjën e paqes së brendshme në dritën e padrejtësisë masive që është kryer mbi të. Ai është gjithmonë i lumtur, dhe asgjë nuk e “merr atë poshtë”.

Qëndrimi i tij është thjesht “mbinjerëzor”.

Kevin po jetonte një jetë të rehatshme në Evropë kur kjo dramë filloi të ndahet. Ai nuk duhej të kthehej në Amerikë për t’u përballur me këto akuza qesharake “përbuzje gjyqësore” të ngritura kundër tij nga një gjykatës i vetëm hakmarrës. Ai e bëri këtë për të ngritur të DREJTAT TONA dhe LIRITË TONA.

Ju lutem merrni disa minuta nga dita juaj për të bërë të njëjtën gjë për të. 

Faleminderit!

Eugene Gourevitch