Hapat e suksesit për të marrë atë që dëshironi

Si t’i bëni ëndrrat tuaja realitet

Siç mësohet nga Kevin Trudeau në Montgomery Transkriptuar nga Charles Wilson nga fletushkat dhe shënimet e tij

1. Përqafoni  “Parimet e Suksesit”  1-22 (të renditura më poshtë)

 • Lexoni, studioni dhe jetoni ato çdo ditë.

2. Merrni një vendim.

 • Suksesi është vetëm një vendim larg.
 • Unë do të bëj “X”.
 • Ju duhet të jeni një person me Karakter.
 • Karakteri = Ndjekja e një vendimi shumë kohë pasi ka kaluar emocioni i momentit

3. Dijeni se cila është ëndrra juaj për të ardhmen tuaj.

 • Ëndrra ndërtohet shpesh. Shihni, prekni, nuhasni, shijoni, ëndërroni
 • Keni një tabelë ëndrrash të mbushur me fotografi të “Ëndrrave” tuaja
 • Plani funksionon nëse e punoni planin

4. Keni një imazh pozitiv për veten.

 • Duaje veten dhe afirmo aspektet e shumta të shkëlqyera të JU
 • Lexoni Maxwell Maltz “Pyschocybernetics” për më shumë udhëzime

5. Përcaktoni ëndrrën tuaj dhe ndajeni atë në Qëllime dhe hapa ditor të Veprimit.

 • Keni një qëllim të vetëm, një Synim Kryesor. Dije çfarë dëshiron! Jini të fokusuar
 • Si mendoni, çfarë thoni dhe çfarë bëni => Përcakton suksesin tuaj
 • Qëllimet duhet të jenë mjaft të mëdha që t’ju motivojnë dhe t’ju entuziazmojnë në veprim
 • Qëllimet duhet të jenë mjaft të vogla sa që ju ta dini se MUND t’i arrini ato brenda 6 muajve
 • Qëllimet dhe hapat e veprimit duhet të jenë specifike, të detajuara dhe të përcaktuara qartë. Sa më shumë të dini saktësisht se çfarë dëshironi, aq më shumë ka gjasa që ta arrini atë.
 • Qëllimet dhe hapat e veprimit duhet të jenë të matshëm, në mënyrë që të dini nëse po i afroheni më shumë arritjes së tyre. Ju duhet të jeni në gjendje të “skiconi përparimin tuaj” dhe “të dini rezultatin”
 • Ëndrrat, qëllimet dhe hapat e veprimit duhet të jenë TUAJT, jo të dikujt tjetër
 • Ëndrrat tuaja, qëllimet dhe hapat e veprimit DUHET të shkruhen. Shkrimi i gjërave është hapi i parë për të marrë një ëndërr, qëllim, dëshirë ose dëshirë (diçka që dëshironi) dhe për ta vendosur atë në universin fizik.
 • Për hapat e Objektivave dhe Veprimit, duhet të ketë një kohë specifike (muaj, ditë ose orë) kur do ta arrini atë ose do ta përfundoni detyrën. DUHET të keni një afat!

6. Imagjinoni veten në zotërim të asaj që dëshironi dhe ndjeheni SI TË JENI në të vërtetë, pikërisht tani, në zotërim të ëndrrës ose qëllimit tuaj.

 • Marrja e “ndjenjës” është çelësi, dhe “duke parë” veten në syrin e mendjes suaj nga këndvështrimi i shikimit përmes syve tuaj siç do të ishit në të ardhmen “aktivizon” dridhjen e mendimit.
 • Kjo nga ana tjetër tërheq në jetën tuaj atë që dëshironi.
 • Përdorni parimin AS IF të kombinuar me një pamje të gjallë të detajuar të imazhit mendor. Thuaj me zë të lartë “UNË JAM” thënie të tilla si: “Unë jam duke jetuar ëndrrat e mia. Unë jam i pasur. Unë jam financiarisht i lirë. Jam në një marrëdhënie të mrekullueshme dhe pasionante, argëtuese dhe të shëndetshme.” etj.
 • Bëjeni këtë çdo ditë, disa herë në ditë. Idealisht, Gjëja e parë në mëngjes brenda 5 minutave pas zgjimit. Dhe pikërisht PARA se të bini në gjumë.

 *FEEL IT => LIDHJE IT => BESOJE => DUA => JO MIRËNJOHËS PËR ATË*

 * Duhet të jetë në gjendje të lejimit! Lëshojeni, relaksohuni dhe lëreni të shkojë. Jini të pranishëm dhe të emocionuar!*

7. Hartoni progresin tuaj dhe “Mbani rezultatin”, në mënyrë që të dini gjithmonë nëse po i afroheni ëndrrave dhe qëllimeve tuaja dhe nëse jeni duke përfunduar Hapat e Veprimit. 

 • Filloni duke shkruar një listë, çdo natë, të gjërave që do të bëni nesër. 
 • Shkruani atë që do të bëni dhe kur do ta bëni. 
 • Të nesërmen, merrni listën tuaj të shkruar me vete dhe “kaloni” ato gjëra që bëni dhe PLOTËSONI. 
 • Çfarë matet => Arritet. 
 • Krijoni modelin tuaj personal të grafikut të suksesit.

8. Bëj diçka PËRDITË që ju afron më shumë me qëllimin dhe ëndrrat tuaja.

 • Bëni gjërat e duhura vazhdimisht dhe suksesi do të shfaqet
 • Përpjekja juaj duhet të jetë e qëndrueshme dhe e vazhdueshme. Krijoni zakone të suksesit

9. Merrni dëshirën e zjarrtë për ëndrrën tuaj dhe bëhuni të fiksuar pas saj. 

 • Duhet të jetë prioriteti juaj numër 1 (ose shumë afër tij). 
 • Nëse nuk mund të arrini një dëshirë të zjarrtë, atëherë me të vërtetë nuk “doni dhe dëshironi” ëndrrën tuaj. Është vetëm ajo që ju “mendoni se duhet të dëshironi”. 
 • Kur e keni vërtet ëndrrën në përputhje me atë që jeni “në të vërtetë”, do të keni një obsesion të menjëhershëm, të thellë dhe dëshirë të zjarrtë për ta arritur atë. 
 • Do të jeni të gatshëm të hiqni dorë nga çdo gjë përkohësisht, në mënyrë që të përqendroheni VETËM në arritjen e asaj që dëshironi.
 • Përqendrohuni në NJË QËLLIM. Keni një QËLLIM KRYESOR. Keni një qëllim të vetëm.
 • “Përcaktoni ëndrrën tuaj dhe merrni një dëshirë të zjarrtë për arritjen e saj.” “Si” do të prezantohet më vonë. 
 • Kini Besim, Jo FRIKË (Dëshmi të rreme duken reale)

**Nëse mund të përcaktoni ëndrrën tuaj DHE keni pasionin, të gjithë hapat e tjerë të suksesit bien në vend **

10. Ju e dini nëse jeni “në rrugën e duhur” nëse “ndiheni mirë” edhe nëse jeni duke punuar çmendurisht me orë të gjata, jeni krejtësisht të prishur, duke bërë shumë sakrifica dhe duke praktikuar “kënaqësi të vonuar” të detyruar. 

 • Gjithmonë mbani mend…….NDIHUNI MIRË TANI ndërsa jeni në procesin e arritjes së ëndrrave tuaja. 
 • Nëse jeni të përqendruar pas pasionit dhe të përforcuar çdo ditë….. atëherë jeni në vendin e duhur.

 *Përqëndrohuni në QËNDRIMIN tuaj, BËNI POZITIV, OPTIMIST, ENTUZIAST.*

11. Vazhdoni të ripërcaktoni ëndrrën dhe qëllimet tuaja. Vazhdoni të pyesni veten:

 • Çfarë dua vërtet?
 • PSE e dua?
 • A e dua vërtet atë?
 • Çfarë jam i gatshëm të heq dorë përkohësisht për ta arritur atë?

12. Shikoni çfarë thoni. 

 • Fjalët tuaja kanë fuqi krijuese. 
 • Çdo fjalë që ju flisni është një urdhër që i jepni Universit, i cili nga ana tjetër ju bindet dhe ju jep atë që thoni. 
 • Fjalët janë gjëra. 
 • Matrika Shakti = Fuqia e fshehur në shkronjat e alfabetit. 
 • Fjalët tuaja nxjerrin dridhje që tërhiqen si vibrime.
 • Përdorni fuqinë e jashtëzakonshme të fjalëve tuaja për të krijuar jetën që dëshironi. 
 • Shtimi i këtij mjeti në vizualizimin e ëndrrave tuaja duke “ndjerë” SISE tashmë e keni atë është formula sekrete për të shfaqur në jetën tuaj atë që dëshironi. 

** I gjithë universi do të komplotojë për t’ju dhënë atë që dëshironi. E pamundura do të ndodhë në jetën tuaj. Nuk do ta dini “si” do të shfaqet ëndrra juaj, por përmes një sërë ngjarjesh, rrethanash apo rastësish ndonjëherë të çuditshme, ëndrra juaj  do  të bëhet realitet.**

“Kur e përcakton ëndrrën tënde dhe ke një dëshirë të zjarrtë për arritjen e saj, ajo funksionon aq shpejt sa është e frikshme.”

~ Napoleon Hill

“Udhëtimi prej 1000 miljesh fillon me një hap të vetëm.”

~ Lao-tzu

E FREKULLUESHME = E vetmja fjalë për të nxitur pozitivitet dhe të qeshura çdo ditë

TI MUND DHE DO  TË JETOSH JETËN E ËNDRAVE TUAJA!

Parimet e Suksesit

Siç mësohet nga Kevin Trudeau

Transkriptuar nga Charles Wilson

1. Prisni Sukses.

 • Besoni se mund të keni sukses dhe do ta keni.
 • Kurojeni veten nga Excusitis, “sëmundja e dështimit”.
 • Pohoni: Unë jam tipi i personit që është “x” (fut diçka të mrekullueshme që është e vërtetë!)

2. Shfaq. 

 • Mendërisht dhe fizikisht

3. Paraqituni herët. 

 • Është më mirë të jesh 1 orë më herët se 5 minuta me vonesë.

4. Kushtojini vëmendje 

 • Përqendrohuni, jini në kohën e tanishme, përqendrohuni, dëgjoni, jini të vetëdijshëm.
 • Bëhu në Zonë – Në rrjedhë. 
 • Shikoni të gjitha anët dhe qëndroni mendërisht fleksibël. 

5. Kë dëgjoni?

 • Mësoni nga të gjithë, por dëgjoni ata që kanë atë që dëshironi dhe kanë qenë aty ku jeni. 
 • Bëni atë që bënë ata dhe mendoni si ata, kur ishin këtu ku jeni ju tani. 
 • Dëgjoni intuitën tuaj, instinktet e brendshme dhe veten më të lartë.
 • Nëse zemra juaj këndon, ju jeni në rrugën e duhur. 
 • Mos jini të ndjeshëm ndaj ndikimit negativ të njerëzve të tjerë. SNIOP 
 • Mos lejoni askënd të vjedhë ëndrrën tuaj.

6. Cili është Indeksi juaj i Mësimdhënies?

 • A keni një vullnet për të mësuar dhe gatishmëri për të pranuar ndryshimin? 
 • Ju nuk dini atë që nuk dini. 
 • Jini të hapur për të ndryshuar mendimet tuaja. 
 • Jini të gatshëm të shkoni 1 hap prapa për të ecur 2 hapa përpara.

7. Shkalla e bilancit të trajnimit = Qëndrimi/Shkathtësitë

 • Kaloni  pjesën më  të madhe të “trajnimit” tuaj në qëndrimin tuaj: PSE, ëndrra juaj, mendimet dhe ndjenjat tuaja. 
 • Kaloni  një pjesë  të kohës tuaj të trajnimit për të mësuar “Si”: teknikat, metodat, proceset.

** Pse = 90% Si = 10% **

 8. Përcaktoni ëndrrën tuaj dhe merrni një dëshirë të zjarrtë për arritjen e saj.

 • TË GJITHË njerëzit e suksesshëm dhe me arritje të larta e bëjnë këtë në një shkallë jashtëzakonisht të lartë. Ata e dinë se çfarë duan dhe janë të fiksuar për ta arritur atë. 
 • Ëndërroni ËNDRA TË MËDHA!

 9. Për të qenë Master, duhet të zotëroni bazat.

 • Përqendrohuni në bazat.
 • Mund të ndërtoni vetëm aq lart sa themeli juaj është i thellë. 

10. 4 hapat drejt të mësuarit dhe zotërimit 

1. Paaftësi e pavetëdijshme

 • Ju ende nuk e dini, se nuk e dini. 
 • Ju nuk jeni të vetëdijshëm për paaftësinë ose mungesën e njohurive tuaja.

2. Paaftësia e ndërgjegjshme 

 • Ti e di që nuk e di. 
 • Jeni të vetëdijshëm për paaftësinë tuaj dhe se keni mungesë njohurish.

3. Kompetenca e ndërgjegjshme 

 • Ju duhet të mendoni për zbatimin e parimeve të suksesit.

4. Kompetenca e pavetëdijshme 

 • Jeni në autopilot dhe suksesi është një zakon. 

11. Hapat ëndërr-qëllim-veprim

 • Ëndrra = Afatgjatë (më shumë se 5 vjet) 
 • Unë “MUND” të jem në gjendje ta arrij këtë.
 • Mund të jetë e paqartë dhe do të ndryshojë me kalimin e kohës. 
 • Nuk ka kufizim kohor se kur do ta merrni këtë.
 • Qëllimi = afatshkurtër (6 muaj) 
 • Unë “MUND” ta arrij këtë.
 • Duhet të jetë specifik me një kohë kur doni ta arrini atë
 • Hapat e veprimit = çdo ditë, për orë
 • KËTË PO E BËJ TANI!!!! 
 • Specifike me kohë

*”Beso dhe do të marrësh, Dysho dhe do të largohesh”.*

*Karakteri = Ndjekja e një vendimi shumë kohë pasi të ketë kaluar emocioni i momentit*

*Njerëzit e suksesshëm kanë një mentalitet që njerëzit e pasuksesshëm nuk e kanë.*

12. Ju mund të jeni, të bëni dhe të keni gjithçka që dëshironi, brenda arsyes.

 • Magjia është të jesh personi që dëshiron të jesh, gjë që do t’ju motivojë të bëni gjërat e duhura vazhdimisht. 
 • Kombinimi i asaj që po vibroni dhe veprimeve tuaja do t’ju sjellë atë që dëshironi.

*”Çfarëdo që mendja e njeriut mund të konceptojë dhe të besojë, njeriu mund ta arrijë.”*

13. Ligji i Tërheqjes

 • Truri juaj dërgon dridhje bazuar në mendimet dhe ndjenjat tuaja dhe do të tërheqë në jetën tuaj njerëz, situata, ngjarje dhe rrethana që përputhen me atë që ju dërgoni. 
 • Kështu, ju mund të “tërheqni dhe manifestoni” atë që dëshironi duke menduar për të, duke e parë veten tashmë në zotërim të saj dhe duke u ndjerë tani SI TË JESH ta keni tashmë atë!
 • Gjithçka në Univers është energji dhe ju e krijoni realitetin tuaj me mendimet tuaja. 
 • Dërgoni dridhjet që dëshironi të merrni.

14. Sekreti më i çuditshëm

 • Ju bëheni dhe merrni atë për të cilën mendoni shumicën e kohës.
 • Mendimet tuaja janë gjëra shumë të fuqishme! Trupi juaj nuk e njeh dallimin midis imagjinatës dhe realitetit.
 • Imagjinata është pafundësisht më e fuqishme se vullneti

15. Bëni atë që doni! 

 • Bëj atë që e bën zemrën të këndojë.
 • Kur bën atë që do, nuk “punon” kurrë

16. Programoni veten për sukses.

 • Lexoni dhe dëgjoni audio dhe libra pozitivë, frymëzues çdo ditë. 
 • 10 minutat e para kur zgjoheni dhe 10 minutat e fundit para se të shkoni në shtrat janë kohë ideale për të programuar mendjen tuaj nënndërgjegjeshëm. 
 • Thuaj gjëra pozitive si: “Unë jam fitues. Unë po shfaq ëndrrat e mia. Unë jam një person i mirë. Unë jam i denjë për sukses. Unë e meritoj suksesin. Gjëra të mira më ndodhin.” etj. 
 • Ti krijon me fjalët e tua ndërsa flet!

17. Keni njerëz që ju mbështesin.

 • Bashkohuni me një klub ose organizatë “vëllazërore” ku anëtarët zotohen të ndihmojnë dhe mbështesin njëri-tjetrin. 
 • Shoqërohu me “fituesit”, njerëz me një qëndrim pozitiv, optimist që duan më shumë nga jeta. 
 • Jepni dhe merrni njohje.
 • Edukoni njerëzit. 
 • Nxirrni dritën nga njerëzit. 
 • Ndërtoni gjithmonë njerëzit tuaj!

18. Bëni gjërat e duhura vazhdimisht.

 • Cikli i momentit të suksesit: Suksesi ndërton besim => Besimi krijon aktivitet => aktiviteti krijon zakone => zakonet krijojnë rezultate => rezultate = sukses

19. Kapërceni fatkeqësinë.

 • Do të “rrëzoheni” por ngrihuni dhe vazhdoni.
 • Përballoni presionet e jetës dhe jashtë orarit, do të shndërroheni nga qymyri në një diamant.

20. Suksesi është një vendim larg.

 • Bëni një angazhim të vërtetë për ëndrrat tuaja. 
 • Bëj çfarë të duhet. 
 • Keni vendosmëri dhe përkushtim të plotë. 
 • Jini të fiksuar. 
 • Bëjeni ëndrrën tuaj prioritetin tuaj numër 1. 
 • Jini të gatshëm të bëni sakrifica dhe të hiqni dorë përkohësisht nga ajo që “dashuroni”, në mënyrë që të arrini ëndrrën tuaj. 
 • Keni një qëllim të vetëm dhe një shef që jeni 100% të përkushtuar për ta arritur. 
 • Kërkohet besim dhe vendosmëri.
 • Monk thotë: “Fillo si Tigër, Mbaro si Tigër.
 • Ji i pandalshëm dhe jepi 150% gjithmonë.

21. Mënyra se si bëni çdo gjë është mënyra se si bëni gjithçka.

 • Kur askush nuk ju shikon, si veproni? 
 • BËhu gjatë gjithë kohës, në çdo situatë, personi që dëshiron të jesh.
 • E vërteta e burgut – “Mënyra se si e kaloni kohën tuaj këtu është mënyra se si e kaloni kohën tuaj atje”.

22. Keni një imazh pozitiv për veten.

 • Shihni veten në “syrin e mendjes” si personi që dëshironi të jeni. 
 • Përdorni “bisedë me veten” pozitive për të përshkruar veten për veten tuaj.
 • Duaje Veten. 
 • Shihni veten si të denjë dhe të merituar për sukses. 
 • Shihni veten si të respektuar dhe të admiruar. 
 • Shihni veten me të gjitha tiparet që dëshironi të keni edhe nëse nuk i keni tani. 
 • Imazhi i vetes transformon gjithçka në jetën tuaj.