Bashkë të burgosurit flasin se si është të jesh në burg me Kevin Trudeau

“Ai flet shumë pak…”

Unë jam me KT në burg. Më duhet t’u tregoj të gjithëve për të. Ai është shumë i ndryshëm nga të gjithë të tjerët. Ai është thjesht i mahnitshëm. Çdo ditë, sa herë që e shihni, ai është i qetë, i qetë dhe i buzëqeshur. Ai rrezaton paqe dhe gëzim. 

Të burgosurit dhe stafi nuk mund ta besojnë apo kuptojnë se si ai është kaq i lumtur gjatë gjithë kohës. Një anëtar i lartë i stafit tha, “KT është në të vërtetë e lumtur që është këtu dhe po kënaqet!” 

Ajo që vërej më shumë është se KT nuk flet kurrë për veten e tij apo për të gjithë suksesin e tij të kaluar. Ai nuk jep shumë mendime për asgjë. Ai flet shumë pak. 

Të gjithë të tjerët gjithmonë flasin, sillen sikur dinë gjithçka për gjithçka, shprehin mendimet e tyre sikur të ishin ekspertët dhe mburren vazhdimisht për të gjitha “gjërat” që kishin në botën e lirë. KT ka këtë ndjenjë sigurie dhe besimi të brendshëm që është paksa e çuditshme. Ndiheni sikur ai di gjithçka për ju, mund të lexojë mendimet dhe ndjenjat tuaja dhe nuk ka gjykim, por vetëm pranim dhe dashuri. Ai është shumë unik. Mund t’ju them këtë: KT është marrëveshja e vërtetë.

~ TK

“Ai mund të të shikojë dhe të buzëqeshë dhe të ndryshojë gjithçka brenda teje…”

Po kaloj kohë me KT në kamp-burg. Ai është ndryshe. Ai është pothuajse pak i çuditshëm, por në një mënyrë të mirë. 

Shumë prej nesh mund të thonë se ai ka një lloj fuqie shpirtërore të pakufizuar, por shumë këtu janë kaq të paditur dhe të pavetëdijshëm, ata nuk e kanë idenë dhe as nuk e vënë re KT. Këtu ka shumë njerëz të paarsimuar, por edhe disa burra shumë të arsimuar, shumë inteligjentë.

KT është ndoshta djali më i zgjuar dhe më inteligjent këtu. Ai ndoshta ka IQ më të lartë. Dhe mbani mend, këtu ka disa miliarderë dhe shumë akademikë shumë të arsimuar dhe shumë inteligjentë. Shumë prej nesh mendojnë se KT është një gjeni.

Por më mbresëlënëse është se ai ka këtë gjë energjie tek ai që është vërtet interesante. Ai mund të të shikojë dhe të buzëqeshë dhe të ndryshojë gjithçka brenda teje. Ai mund t’ju prekë në shpatull dhe të bëjë një vërejtje të urtë që shtyn secilin nga butonat tuaj dhe ju bën të dëshironi të bërtisni nga zemërimi, pastaj gjithçka largohet dhe ju ndiheni çuditërisht të qetë. Ai mund të thotë diçka ose asgjë, dhe ju duket se e shihni dhe kuptoni gjithçka krejtësisht ndryshe.

Ai po e trajton burgun ndryshe nga kushdo tjetër. Atij në fakt i pëlqen të jetë këtu! Është e egër për të parë. Asgjë nuk e prek atë në mënyrë negative. Është sikur të shikojë gjithçka dhe jo në të vërtetë një pjesë të të gjithave, dhe teksa “shikon” gjithçka, kënaqet me të gjitha. Për ata prej jush që nuk e kanë takuar kurrë personalisht KT-në, nëse keni ndonjëherë mundësinë, sigurohuni që ta bëni këtë. Nëse jeni gati, do të merrni atë që kërkoni.

~ CT

“Atij nuk i intereson se çfarë mendoni për të, apo çfarë thoni për të…”

Unë e njoh KT këtu në kamp për rreth 3 vjet. E takova ditën që mbërriti. KT është një person i veçantë. Këtu ka të burgosur që janë krejtësisht të trurit të vdekur dhe “në gjumë”. Ata nuk kanë vetëdije apo vetëdije dhe janë “i dinë të gjitha”. Këta të burgosur nuk e dinë as që KT është këtu! Ata nuk e dinë kush është ai apo emrin e tij nëse e shohin rreth kompleksit. Është sikur ata janë pothuajse të verbër dhe nuk mund ta “shohin” atë. Është sikur ai të jetë i padukshëm për ta. 

Por për ata këtu që janë zgjuar dhe të vetëdijshëm qoftë edhe pak, atëherë të kesh këtë njeri në praninë tënde është një bekim. Kur KT të shikon, është sikur po shikon në shpirtin tënd. Ju ndjeni se ai di gjithçka që mendoni dhe ndjeni. Ju ndiheni sikur ai ju “njoh” plotësisht dhe plotësisht në çdo mënyrë deri në thelbin e asaj që jeni. Ai është i përulur, por ju gjithashtu ndjeni se ai e di saktësisht se kush është. Atij nuk i intereson se çfarë mendoni për të, apo çfarë thoni për të. Ai është i sigurt me atë që është. Ai ka një ndjenjë sigurie dhe besimi që shkon përtej dhe më thellë se çdo gjë që mund të imagjinoni. Ai ecën tërësisht i relaksuar me një atmosferë që nuk ka asnjë shqetësim apo shqetësim në botë.

Kur ai flet me ju, ai nuk përpiqet t’ju bëjë përshtypje me atë që di, apo atë që ka bërë (si pothuajse çdo i burgosur tjetër, pasi ata mburren vazhdimisht). Ai nuk përpiqet t’ju bindë për asgjë ose nuk përpiqet t’ju bëjë të besoni një gjë të caktuar (si shumica e fanatikëve fetarë). Ai nuk shkon përreth duke u përpjekur të thotë gjëra të thella. Kur ai flet me ju, ai thotë gjëra ose bën pyetje që i trazojnë gjërat brenda jush. Ai nuk është kurrë politikisht korrekt dhe ndonjëherë nuk është fare me takt. Ai shtyp butonat e tu. Dhe ju e dini se ai po e bën këtë qëllimisht. Ai thotë gjëra që ju bëjnë të vini në dyshim bindjet tuaja, të shikoni veten dhe të shikoni brenda. 

 Ai nuk dëshiron që ju të përqendroheni tek ai. Ai ju bën të përqendroheni te vetja. Ai e di saktësisht se çfarë të thotë për të marrë një reagim emocional automatik që ju nuk mund ta kontrolloni. Ai ju bën të kuptoni se nuk jeni në kontroll të mendjes apo emocioneve tuaja. Është sikur ai po ju zgjon dhe ju bën të dëshmoni dhe vëzhgoni veten. Ai ju bën të rimendoni gjërat. Kur kjo ndodh, ju mund të hiqni dorë dhe të hiqni qafe të gjitha “programet” që duket se ju bëjnë të veproni, mendoni dhe ndiheni të paarsyeshëm. 

Nëse ndonjëherë ju jepet mundësia ta takoni personalisht, bëjeni. Nëse nuk mundeni, atëherë merrni programet e tij të trajnimit: Dëshira juaj është komanda juaj, Kursi i mjeshtërisë së suksesit dhe Kursi i Shkencës së Zotërimit Personal. Duke marrë trajnimin e tij, ju po merrni “energjinë” e tij. Duke marrë “energjinë” e tij, do të bëheni një person më i mirë nëse jeni sinqerisht gati për ndryshim dhe rritje. 

Të gjitha ëndrrat tuaja mund të realizohen me një ndihmë të vogël nga “fuqia”.

~ BW

“…ajo që ai tha disi më zhgënjeu…”

E takova Kevinin më shumë se një vit më parë në kamp. I thashë se stafi dhe të burgosurit e tjerë më trajtuan keq, pa respekt.  

Ai kurrë nuk kaloi shumë kohë me mua, por më tha se kam fuqinë brenda meje, me mendimet e mia, për të krijuar çdo situatë që doja, duke përfshirë që njerëzit të më trajtonin me respekt dhe mirësi. Ai tha, “Vetëm relaksohuni, nuk mund të shtyni një litar, thjesht lejo që të ndodhë. Do të ndodhë kur të ndodhë. Ndërkohë, relaksohuni dhe shijoni udhëtimin. Por bëni një gjë. Të gjithëve që takoni, thuajini në heshtje “Të dua”. Dërgojuni atyre dashuri në heshtje, pavarësisht se si ju trajtojnë.” 

Ndonëse ndjeva fuqi në fjalët e tij, ajo që tha disi më zhgënjeu. Ndjeva se Kevin po më shpërtheu. Megjithatë, kur ai e tha atë, u ndjeva shumë qesharake nga brenda, si një farë që ishte brenda meje filloi të rritet. Por një javë më vonë u futa në telashe duke u grindur me një anëtar të stafit dhe për pak u grinda me të. 

Më dërguan në një institucion të nivelit më të lartë të sigurisë. Gjithçka ishte shumë më keq. Stresi, tensioni dhe frika ishin kudo. Kur kalonit pranë njerëzve, ata kurrë nuk ju shikonin apo thanë asgjë pozitive. Nëse ndonjë gjë ju jepnin një shkëlqim verbues, një vështrim të ftohtë ose mërmëritën diçka nën zë. 

Askush nuk buzëqeshi. Por mendova se mund të provoja edhe atë që tha Kevini. Kështu që për disa javë, në heshtje u thashë “Të dua” të gjithëve që takova ose pashë, si të burgosurve ashtu edhe stafit. 

Fillova t’i shihja të gjithë si jo të zinj, të bardhë ose meksikanë, burrë apo gra, staf apo i burgosur, fillova të ndjeja se ata ishin të njëjtë me mua nga brenda, një shpirt i barabartë, një shtrirje e barabartë e Burimit. 

Unë u mahnita nga rezultatet. Brenda pak javësh, njerëzit filluan të më buzëqeshnin, ose më thoshin “përshëndetje”, “si po kaloni?” Miremengjes”. Njerëzit do ta mbanin derën hapur për mua, do të ishin më të sjellshëm, të sjellshëm dhe të zhytur në mendime, si të burgosurit ashtu edhe stafi. 

Gjithçka që mund të them është “Faleminderit, Kevin”. Ka shumë më tepër që mund të ndaj për mënyrën se si fjalët e Kevin dhe më e rëndësishmja “energjia” e tij ka transformuar plotësisht se si po shkon jeta ime dhe si ndihem.

~ RM

“Shihni atë për atë që është në të vërtetë…”

Kohët e fundit i dhashë Kevinit një letër falënderimi për gjithë kohën dhe përpjekjen që më ka dhënë, duke më ndihmuar në shumë mënyra, nga “proceset e drejtimit”, deri tek lejimi i “energjisë” së tij mahnitëse rrezatuese për të rritur dridhjet e mia vetëm duke qenë në gjendjen e tij fizike. prania.

Unë nuk jam i vetmi person që Kevini ka ndihmuar. Kejvina ka marrë qindra letra të tilla që kur ka qenë në burg. Ai ka një ndikim në jetën e njerëzve kudo që shkon.

Së shpejti, Kejvina do të kthehet mes jush, miqve të tij dhe të gjithë do të mund të përfitoni nga prania e tij. Mos e merrni si të mirëqenë Kevinin. Shihni atë për atë që është në të vërtetë.

~ LT

“Nuk mund ta imagjinoj babanë që do të kisha pasur nëse nuk do të të takoja.”

Kevin, dua të them faleminderit për gjithçka! Gjatë një viti e gjysmë të kaluar, ju e keni transformuar jetën time në më shumë mënyra sesa unë mund të shpjegoj. Ndoshta do të mund të shpjegoja nëse do të shkruaja një roman të tërë gjatësinë e Luftës dhe Paqes, por nuk do të doja t’ju mërzitja me zbulimet e mia të përqendruara tek vetja, të cilat jam i sigurt se e dinit se do të ndodhnin. Në fund të fundit, ndryshimi i jetës së njerëzve dhe përmirësimi i të tjerëve është se kush jeni dhe çfarë keni qenë i destinuar të bëni. Efekti juaj i pabesueshëm në jetën time më forcon besimin se ju jeni një GURU i vërtetë!

E di që nuk ju pëlqen ky titull, por është ai që është. Forca dhe detyra janë vënë mbi ju. Është fati juaj, dharma juaj.

Dashtë Zoti që ky të jetë sezoni ynë i fundit i pushimeve në Federatën Federale, një vend që asnjëri prej nesh nuk e kishte menduar apo parashikuar se do të ishte, në këtë moment të jetës sonë. Si zakonisht, megjithatë, ne jemi pikërisht aty ku jemi të destinuar të jemi dhe supozohet të jemi. Unë jam mirënjohës që mjeshtrit e kukullave të Plotfuqishme lejuan që fijet tona të kalonin. Prania juaj në udhëtimin tim do të thotë bota për mua. Megjithatë, shpesh po lëviz aq shpejt sa harroj të ndalem dhe të të falënderoj për të gjithë kohën cilësore që ke shpenzuar me mua. Janë njerëz si ju që më kanë ndihmuar të pranoj dhe të përqafoj përvojën e burgut si një mundësi për të introspektuar, rritur dhe shfaqur ëndrrat e mia.

Unë dua që ju të dini se sa shumë do të thotë për mua personalisht, si dhe për familjen time koha, mundi dhe energjia që keni vënë për mua. Unë me të vërtetë besoj se puna që keni bërë me mua ka nxitur evolucionin tim nga një djalë i humbur në një burrë të pjekur. Durimi juaj më ka mësuar sekretin e një jete kuptimplote dhe ndjeshmëria juaj më ka treguar se çfarë do të thotë të jesh një qenie e dhembshur.

Veprimet tuaja të përditshme të mirësisë altruiste janë një shembull i qëndrimit vetëmohues që i nevojitet botës. “Energjia” juaj personale ngre shiritin për standardin global të ndërgjegjes. Ju keni demonstruar, kundër të gjitha gjasave dhe rrethanave, fuqinë që ka një qenie shumë evoluar për të ngritur njerëzit në shkallën e vetëdijes së Dr. Hawkins dhe për të ngritur vetëdijen e të gjithë njerëzve që prekni dhe të gjithë botës.

Unë jam mjaft me fat që të kem një vend në rreshtin e parë për këtë revolucion magjik që po drejtoni vetëm duke qenë ju. Për të mos përmendur, jam mjaft i bekuar që kam kaluar kaq shumë kohë duke përfituar nga prania juaj fizike dhe tutela personale. Për këtë, do të jem përgjithmonë mirënjohës.

Në mendjen time, dhuratat që ke ndarë me mua janë një bekim i drejtpërdrejtë për vajzën time. Nuk mund ta imagjinoj babain që do të kisha pasur, nuk të kam takuar. Pra, kjo falënderim është më e madhe se unë. Dua t’ju falënderoj që më keni dhënë mjetet, perspektivën dhe besimin për të qenë një baba i pranishëm, i angazhuar dhe i afrueshëm. Nuk do ta harroj kurrë analogjinë e Band-Aid dhe efektin që pati në mirëkuptimin e vajzës sime kur ndava mençurinë tuaj me të. Ishte aftësia jote e çuditshme me fjalë që më lejoi të kapërceja hendekun e këtij oqeani në kohë dhe hapësirë. Përsëri, faleminderit.

Jam i nderuar dhe mirënjohës që të quaj mik. Pavarësisht se sa larg jeni nga unë, ose sa kohë jemi ndarë, dijeni se unë do të të shoh gjithmonë si një nga mentorët dhe miqtë e mi më të mëdhenj. Shumë dashuri dhe faleminderit me dashuri dhe respekt. Miku juaj përgjithmonë.

~ JS